Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Negaidītas izmaiņas Nīderlandē nodokļu atvieglojumu sistēmā strādājušajiem 2013. gadā.

Šogad Nīderlandes nodokļu institūcijas apstiprināja jaunu nodokļu aprēķināšanas kārtību, pēc kuras 2013. gadā uz laiku Nīderlandē strādājušajiem cilvēkiem tiks atmaksātas krietni mazākas summas, nekā līdz šim.

Iepriekšējos gados jebkurš nodokļu maksātājs varēja izmantot visas atlaides neatkarīgi no tā, vai viņš strādājis Nīderlandē visu gadu vai tikai sezonas darbu, vai tikai dažus mēnešus. Iepriekš spēkā esošie likumi ļāva uz laiku strādājušajiem Nīderlandē atgriezt pat līdz 100 % no maksātajiem nodokļiem.

No šī brīža nodokļu summa būs atkarīga no tā, kādu periodu tikušas maksātas sociālās apdrošināšanas iemaksas. Jo īsāks sociālās apdrošināšanas periods, jo mazāka piemērojamā nodokļu atlaide (t.i., jo mazāka summa tiek atgriezta).

Neņemot vērā mainītos noteikumus, vairumam cilvēku tomēr ir tiesības uz atgrieztiem nodokļiem un citiem atvieglojumiem Nīderlandē.

Ļoti svarīgi, lai persona, kas iesniedz iesniegumu par nodokļu atgriešanu, norādītu precīzu dienu skaitu, ko tā ir nostrādājusi Nīderlandē vai nodzīvoto dienu skaitu.

Katra klienta situācija ir savādāka, taču labi nodokļu speciālisti sagatavos katrā gadījumā pareizāko deklarāciju, kas ļaus atgriezt visvairāk nodokļu. Vislielākās iespējas atgriezt nodokļus no Nīderlandes ir ģimenēm ar bērniem un vientuļiem vecākiem, kas audzina bērnus.

Kādus atvieglojumus vēl iespējams izmantot?

1. Kompensācija par samaksātu veselības apdrošināšanu (Zorgtoeslag). Dokumentus jāiesniedz līdz 01.09.2014

Pēc Veselības apdrošināšanas likuma (Zorgverzekeringswet) Nīderlandē dzīvojošām personām, kuras strādā un ienākumu nodokli maksā Nīderlandē, jābūt apdrošinātām ar obligāto apdrošināšanu. Ja Jūs obligāto veselības apdrošināšanas polisi bijāt nopirkuši Nīderlandē, daļu no savas samaksātās summas Jūs varat saņemt atpakaļ. Kompensācijas apjoms ir atkarīgs no Jūsu gadā saņemtajiem ienākumiem.

Kompensācijas summa par 2013. gadu:

• Līdz 88 EUR mēnesī, ja Jūsu gada ienākumi nepārsniedza 30939 EUR;
• Līdz 171 EUR mēnesī, ja Jūsu un Jūsu laulātā kopīgie gada ienākumi nepārsniedza 42438 EUR;

2. Kinderbijslag – bērna nauda

Priekšnoteikumi, lai varētu vērsties par pabalsta piešķiršanu:

• jums ir bērns vecumā līdz 18 gadiem;
• bez pārtraukuma nostrādājāt Nīderlandē vairāk nekā 6 mēnešus;
• Darba devējs regulāri maksāja par Jums sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Bērna nauda tiek maksāta reizi ceturksnī un ir atkarīga no bērna vecuma:

- 0-5 gadus vecam bērnam pienākas 191,65 EUR ceturksnī
- 6-11 gadus vecam bērnam pienākas 232,71 EUR ceturksnī
- 12-17 gadus vecam bērnam pienākas 273,78 EUR ceturksnī

*Vairāk informācijas par jauno aprēķināšanas kārtību variet atrast Nīderlandes nodokļu inspekcijas interneta mājaslapā: www.belastingdienst.nl

Atpakaļ
Augšā