Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Norvēģija. Oficiāli labākā valsts, kurā dzīvot.

Norvēģija ir valsts ar skarbu klimatu, iespaidīgiem dabas skatiem, ar bagātiem un laimīgiem cilvēkiem, progresīvām tehnoloģijām, kā arī valdība rūpējas par iedzīvotājiem un vidi. Pirms dažām nedēļām Norvēģija kļuva par pirmo valsti, kura ir aizliegusi atmežošanu. Ir viegli atbildēt uz jautājumu: „Kapēc Norvēģija piesaista tik daudz migrantu?“ – šī valsts ir oficiāli atzīta par vislabāko vietu, kurā dzīvot.

Norvēģija ierindojas pirmajā vietā pēc Tautas attīstības indeksa (TAI) kā vislabākā valsts, kurā dzīvot. Šo rādītāju veido vidējais mūža ilgums, kā arī izglītības un ienākumu statistikas rādītāji. Norvēģija ir bagāta valsts pateicoties naftas resursiem, attīstītai zvejniecības nozarei un citiem faktoriem. Šī valsts arī zina kā tērēt naudu. Ielas nav no zelta, Jūs nekur neatradīsiet nevienu greznību kā citās bagātās naftas resursu valstīs, kā piemēram, Dubajā vai Katarā. Norvēģija līdzekļus iegulda investīciju un ieguldījumu fondos, kuri cīnās pret globālo sasilšanu un rūpējas par savu pilsoņu veselību.

Norvēģijā nav noteikta minimālā alga, tā ir atkarīga no dažādiem faktoriem kā vecums, izglītība, darba nozare, pieredze. Tomēr minot šos faktorus, zemākā alga nedēļā veido apmēram 592 Eiro, respektīvi 2368 Eiro mēnesī. Vidējā alga ir 3347 Eiro mēnesī. Norvēģijā būtu grūti dzīvot ar zemāku ienākumu līmeni, ņemot vērā to, ka cenas ir ļoti augstas. Saskaņā ar „Eurostat“ datiem, Norvēģijā ir otrs augstākais cenu līmenis Eiropā, to apsteidz tikai Šveice.

Nauda, lai gan tā nevar nopirkt laimi, ir svarīgs faktors augstāka dzīves līmeņa un garāka mūža sasniegšanai. Savukārt dzīves ilgums, piedzimstot Norvēģijā, ir 82 gadi. Norvēģijā iedzīvotāji var neuztraukties par veselības aprūpes izmaksām, jo visas slimnīcu izmaksas finansē valsts. Valdība tērē aptuveni 8500 Eiro uz vienu iedzīvotāju gadā veselības aprūpei, kas ir augstākais rādītājs pasaulē. Skalā no 0 līdz 10 norvēģi savu vispārējo apmierinātību ar dzīvi vērtē ar 7.6, kas ir viens no augstākājiem rādītājiem pasaulē. 

Bezdarba līmenis šajā valstī ir diezgan zems – 4.1%. Šobrīd pieprasītākie strādnieki ir naftas un kuģniecības nozarē, celtnieki, konstuktori, medmāsas, IT speciālisti. Bieži vien migranti izvēlas strādāt Norvēģijā sezonālos darbus. Norvēģija neatsaka arī dažādas atbalsta iespējas ārvalstu darba ņēmējiem.

Lielākā daļa Norvēģijas augstskolu un koledžu finansē valsts. Norvēģijas valdība uzskata augstākās izglītības pieejamību par būtisku daļu no Norvēģijas sabiedrības. Norvēģijas augstskolās un koledžās nav mācību maksas, tas attiecas gan uz vietējiem studentiem, kā arī ārvalstu studentiem. 

Augstas algas, laba izglītības sistēma, skaisti dabas skati, zems noziedzības līmenis – tas viss Norvēģiju padara par sapņu zemi migrantiem. Šī valsts nav tik viesmīlīga kā Vācija, taču katram ir iespējas integrēties un kļūt par daļu no perspektīvās sabiedrības.
 

Atpakaļ
Augšā