Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Bērnu pabalsts Vācijā - līdz pat 235 eiro mēnesī

Bērnu pabalsts (Kindergeld) ir viens no Vācijas pabalstiem, kuriem var pieteikties gan Vācijas rezidenti, gan nerezidenti. Kas var pretendēt Kindergeld pabalstam?

Ja viens no vecākiem strādā (strādājis) Vācijā, un otrs vecāks ar bērnu dzīvo Eiropas Ekanomiskajā Zonā (EEZ), bērnu var pieteikt pabalstam Kindergeld. Bērnu pabalst bez izņēmumiem piemērojams visiem bērniem līdz 18. Gadu vecumam. Kā arī pabalsts pieejams bērniem līdz 25. gadu vecumam, ja bērns joprojām mācās un līdz šim vecumam nestrādā.

Vācijas valdība palielina šo pabalstu katru gadu. Piemēram par 2017. gadu pabalsta summa vienam bērnam svārstās no 192 € līdz 235 € mēnesī. Tas atkar;igs no bērnu skaita ģimenē. Ja jums ir divi bērni, katrs bērns ir tiesīgs saņemt 204 € mēnesī: trešais bērns ir tiesīgs saņemt 210 €, bet ceturtais – 235 € mēnesī.
Saskaņā ar noilguma termiņu, pabalstam var pieteikties par pēdējiem četriem gadiem.

To vai Jums ir tiesības uz bērnu pabalstu izlemj Vācijas Ģimenes pabalstu birojs (Familienkasse). Gadījumā, ja Jūs pārtraucat strādāt Vācijā, Jūsu pienākums ir paziņot par to Ģimenes pabalstu birojam (Familienkasse). Darba pārtraukšana Vācijā nozīmē arī pabalsta pārtraukšanu. Ja Jūs vairs neesat nodarbināts Vācijā un turpināt saņemt bērnu pabalstu, pēc kāda laika, Ģimenes pabalstu birojs var izsūtīt Jums paziņojumu par parādsaistībām.

Lai pieteiktos bērnu pabalstam jums būs nepieciešami šādi dokumenti: Lohnsteuerbescheinigung dokumenta kopija no darba devēja, Vācijas darba līguma kopija (Arbeitsvertrag), Izziņa Arbeitgeberbescheinigung no darba devēja utt.


Visi nepieciešamie dokumenti


Ja Jums nav izziņas no darba devēja (Arbeitgeberbescheinigung), RT TAX var nosūtiet pieprasījumu Jūsu darba devējam.Pārējie nepieciešamie dokumenti Jums jāiesniedz pašiem. 
Parasti laika periods līdz pabalsta saņemšanai ir 6 līdz 9 mēneši. Dažos gadījumos process var aizņemt īsāku vai garāku laika periodu.

Jūs varat iesniegt dokumentus Family Funds arī personīgi. Šādā gadījumā jums ir jābūt gataviem atbildēt uz visiem jautājumiem, kurus papildus uzdos inspektors, kas strādās pie lietas, kā arī jāsazinās ar viņiem, ja ilgstoši netiek saņemta nekāda veida informācija par uzsākto procesu. Mēs saņemam ļoti daudz lūgumu no personām, kuras ir uzsākušas procesu personīgi, bet nesaņem nekādu atbildi, lai palīdzam sazināties un saņemt informāciju no Family Funds. Diemžēl, šādās situācijās mēs palīdzēt nevarēsim. 

RT TAX speciālisti var palīdzēt Jums pieteikties Vācijas bērnu pabalstam. Sazinieties ar mums!

 

Atpakaļ
Augšā