Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Svarīga informācija personām, kuras strādājušas Holandē: nodokļu atmaksas izmaiņas nerezidentiem par 2015. gadu.

Jaunās izmaiņas attiecas uz nodokļu maksātājiem - nerezidentiem, kuri nav reģistrējušies Holandē kā rezidenti, jeb reģistrējuši savu dzīvesvietu Holandē, bet ne no 2015. gada sākuma.

Atgūstamās nodokļu summas par 2015. gadu būs salīdzinoši mazākas kā līdz šim un nodokļu atmaksas process būs ilgāks. Parasti pēc izmaiņām nodokļu atmaksas sistēmā nākas saskarties arī ar sistēmas problēmām un regulāriem atjauninājumiem.

Būtiskākās izmaiņas ir jaunā shēma pēc kuras tiek kvalificēts nerezidenta nodokļu maksātāja status. No šī brīža personas, kuras nav deklarējušas savu dzīvesvietu Holandē nevar pretendēt rezidenta nodokļu maksātāja statusam.

Salīdzinot ar 2014. gadu, kad nodokļu maksātājs varēja saņemt nodokļu atmaksu no Holandes neatkarīgi no gūtajiem ienākumiem valstī, kurā ir deklerēta viņa dzīvesvieta, sākot ar 2015. gadu šajā procesā ir veiktas izmaiņas. Ja nodokļu maksātāja kopējie ienākumi Holandē gada laikā bijuši mazāki nekā 90 % no vispār gūtajiem ienākumiem visās valstīs kopā ņemot, nav iespējams pretendēt rezidenta statusam.

Tajā pašā laikā visiem nodokļu maksātājiem no EU valstīm, kuru gūtie ienākumi Holandē sastāda vairāk kā 90 % no gada laikā gūtajiem ienākumiem, ir tiesības saņemt tādas pašas nodokļu atlaides, kā Holandes iedzīvotājiem. Šādā gadījumā, papildus deklarācijai ir jāiesniedz gūto ienākumu forma par 2015. gadu, kurā uzrādīti gūtie ienākumi valstī, kurā esat deklarējies.

Kā arī ir ieviestas izmaiņas tiešsaistes nodokļu deklarāciju iesniegšanai. Nodokļu atmaksai par 2015. gadu, kā arī turpmākajiem gadiem, vairs nebūs iespējams izmantot PIN kodu. Tā vietā turpmāk nodokļu maksātājiem būs nepieciešams izmantot lietotāja vārdu un paroli, kas tiks nosūtīts automātiski.

Plašāku informāciju par 2015. Gada izmaiņām Jūs atradīsiet Nīderlandes nodokļu un muitas administrācijas lapā: www.belastingdienst.nl

Atpakaļ
Augšā