Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Kas Jums būtu jāzin par nodokļu atmaksu no Holandes 2017. gadā?

Nodokļu sistēma Holandē ir visnotaļ sarežģīta. Jaunais finanšu gads ir jau sāciesies – šajā valstī tas sākas 1. Janvārī. Tādēļ vēlamies apkopot būtisku informāciju personām, kuras strādājušas Holandē.

• Katru gadu, parasti februārī, darba devējs izsniedz Jaaropgave formas saviem darbiniekiem. Šī forma satur pilnu informāciju par Jūsu gūtajiem ienākumiem un ieturētajiem nodokļiem. Noteikti saglabājiet šo dokumentu, tas būs nepieciešams nodokļu atmaksas procesam. Arī ja Jums nav pieejams šis dokuments, Jūs varat pieteikties nodokļu atmaksai, bet Jums ir jāzin Jūsu BSN numurs. Nodokļu atmaksas speciālisti var sazināties ar Jūsu darba devēju vai nodokļu biroju, lai saņemtu šo dokumentu.

• Ja saņemat vēstuli no nodokļu iestādes ar lūgumu iesniegt nodokļu deklarāciju, jums tas ir jāizdara pirms vēstulē noteiktā datuma. Ja deklarācija nav tikusi laicīgi iesniegta, var tikt piemērota soda nauda sākot ar 220 EUR. Šādu vēstuli Jūs varat saņemt pat situācijās, kad nestrādājat, šādā gadījumā Jums ir jāiesniedz „nulles“ deklarācija.

• Saglabājiet visas saņemtās vēstules no nodokļu biroja. Tās var saturēt būtisku informāciju, kura nepieciešama nodokļu atmaksai.

• 2015. gadā Holandes nodokļu birojs ir veicis būtiskas izmaiņas nodokļu atmaksas sistēmā. Kopš pieņemtajiem grozījumiem dokumentu izskatīšana un nodokļu atmaksas periods var aizņemt ilgāku laiku, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

• No 2015. gada Holande ir ieviesusi jaunu shēmu pēc kuras tiek kvalificēts nerezidenta nodokļu maksātāja status. No šī brīža personas, kuras nav deklarējušas savu dzīvesvietu Holandē nevar pretendēt rezidenta nodokļu maksātāja statusam. Tāpat tas attiecas arī uz gadījumiem, kad nodokļu maksātāja kopējie ienākumi Holandē gada laikā bijuši mazāki nekā 90 % no vispār gūtajiem ienākumiem visās valstīs kopā ņemot. Tajā pašā laikā visiem nodokļu maksātājiem no ES valstīm, kuru gūtie ienākumi Holandē sastāda vairāk kā 90 % no gada laikā gūtajiem ienākumiem, ir tiesības saņemt tādas pašas nodokļu atlaides, kā Holandes iedzīvotājiem. Šādā gadījumā, papildus deklarācijai ir jāiesniedz gūto ienākumu forma par 2015. gadu, kurā uzrādīti gūtie ienākumi valstī, kurā esat deklarējies.

• Ja esat iegādājies obligātās veselības apdrošināšanas polisi Zorgtoeslag, tad daļu no samaksātās summas Jūs varat saņemt atpakaļ. Lai saņemtu kompensāciju par 2016. gadu, visi dokumenti nodokļu iestādei jāiesniedz līdz 01.09.2017. Pēc šī termiņa iesniegumi vairs netiks pieņemti. Mēs iesakām dokumentus iesniegt RT Tax līdz 01.08.2017. Jūsu pieteikums tiks apstrādāts un dokumenti nekavējoties tiks nosūtīti nodokļu birojam.

• Jūs varat atgūt nodokļus no Holandes par pēdējiem 5 gadiem. Tas nozīmē, ka 2017. gadā Jums ir pēdējā iespēja pieteikties nodokļu atmaksai no Holandes, ja esat strādājis 2012. gadā.

• RT Tax vidēji saviem klientiem atgūst 816 Eur. Atgūstamās nodokļu summas apmērs ir atkarīgs no gūtajiem ienākumiem, ieturētajiem nodokļiem, nostrādātā perioda Holandē un gūtajiem ienākumiem valstī, kurā esat deklarēts.
 

Atpakaļ
Augšā