Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Kapēc cilvēki emigrē uz Vāciju?

Šobrīd vairāk kā 9 miljoni ārzemnieku dzīvo Vācijā. Šī valsts ir otrs populārākais galamērķis visā pasaulē, sekojot Amerikas Savienotajām Valstīm. Katru gadu tūkstošiem imigrantu ierodas Vācijā, labākas dzīves meklējumos. Cilvēki ar dažādām pilsonībām, reliģiskajām piederībām, izglītību, profesijām ir izveidojuši Vāciju par kulturālo mozaīku. Kādēļ šī valsts ir tik populārs emigrēšanas galamērķis?

Vācija ir labi pazīstama ar tās visaptverošās labklājības sistēmu. Labklājības sistēmas princips ir likumā noteikts. Vācija vēl bez brīvības nodrošināšanas aizsargā pilsoņu dzīves līmeni. Gadījumā, ja persona pati nevar gādāt par sevi, to izdarīs valsts. Ja persona pati var parūpēties par sevi, bet tas nav pietiekami, lai dzīvotu augstvērtīgi, arī tādā gadījumā valsts palīdzēs.

Vācijā tie, kuri nestrādā, var saņemt pabalstu. Ikviens, kurš ir bezdarbnieks, ir tiesīgs saņemt pabalstu: 60% iepriekšējo ienākumu apmēra vai 67% no iepriekšējo ienākumu apmēra, ja ir bērns. Ekonomiskajiem imigrantiem ir izdevīga šī pabalsta sistēma, jo pabalsti tiek maksāti pat tiem, kuri nekad nav strādājuši Vācijā. Personām vienkārši ir jāreģistrējas bezdarbnieka statusā.

2015.gadā bezdarba līmenis Vācijā bija tikai 4.7%. Vispieprasītākās profesijas bija ārsts, IT speciālists, inženieris. Ir pieejamas daudzas vakances, kurās nav nepieciešama augstākā izglītība, kā piemēram, santehniķis, elektriķis, amatnieks u.c. Augsts pieprasījums ir arī pēc dažādiem speciālistiem. Vācijā esošās multinacionālās kompānijas, kā piemēram, BMW, Siemens, Adidas un Volkswagen, katru gadu pieņem darbā vairākus tūkstošus cilvēku. Šogad Vācijai ir izdevies integrēt imigrantus darba tirgū vēl labāk kā jebkad.

Cilvēki var būt droši par vecumdienām, jo pensija Vācijā ir vidēji 1000 eiro mēnesī. Ir novērots, ka Rietumvācijā pensija ir nedaudz lielāka kā Austrumvācijā.

Ikviens nodokļu maksātājs, kurš dzīvo kopā ar bērnu, var iegūt bērnu pabalstu (“Kindergeld”). Vecāki to saņem līdz bērnam aprit 18 gadi, taču to var arī saņemt līdz 25 gadu vecumam dažādu apstākļu dēļ, piemēram, ja bērns joprojām mācās vai studē. Vecāki katru mēnesi saņem 190 eiro par pirmajiem diviem bērniem (ja ir divi bērni, tad 380 eiro), 196 eiro par trešo bērnu un 221 eiro par katru nākamo bērnu.

Vācija ir saistošs galamērķis arī jauniešiem. Visi absolventi, arī ārzemēs absolvējošie, var studēt bakalaura un maģistra grādu programmās bez maksas. Var studēt arī privātājās augstskolās, taču tās var maksāt līdz pat 20 000 eiro gadā. Visiem, kuri vēlas studēt Vācijā, ir nepieciešamas atbilstošas Vāciju valodas zināšanas. Starptautiskajiem pretendentiem būs jāveic valodu tests pirms mācīšanās. Ja persona nepārvalda vācu valodu, tad ir iespēja arī studēt angļu valodā, katru gadu mācību priekšmetu klāsts palielinās ārvalstu studentu izvēlei.

Labs darbs un alga, tīra apkārtējā vide, zems noziedzības līmenis, kultūras objekti un labas sabiedriskā transporta iespējas, daudz brīvā laika – tas viss ārzemniekus vilina Vācijā. Cilvēki emigrē uz Vāciju dažādu iemeslu dēļ, taču vissvarīgākie iemesli ir laba ekonomiskā situācija un labklājības sistēma.

Atpakaļ
Augšā