Vienkāršs veids, kā atgūt pārmaksātos nodokļus

Reģistrējieties tūlīt, tas aizņems tikai dažas minūtes

Dānija. Kas Jums būtu jāzin saistībā ar nodokļu atmaksu no šīs valsts?

Jauns finanšu gads Dānijā sākas no 1. janvāra. Nodokļu atmaksas speciālisti iesaka uzsākt nodokļu atmaksas procesu tiklīdz tas iespējams. Kādi dokumenti nepieciešami? Kā palielināt atgūstamo summu?

Vidējā atgūstamā summu no Dānijas ir 9078 DKK (1211 EUR). Tas ir atkarīgs no tādiem faktoriem kā nostrādātais periods, algas apmērs, ieturētā nodokļu summa utt.

Lai uzsāktu nodokļu atmaksas procesu Jums būs nepieciešama Årsopgørelse forma, kuru izsniedz nodokļu birojs aprīlī. Cits svarīgs dokuments ir Oplysningsseddel. Šo dokumentu izsniedz katrs darba devējs, formās uzrādīts Jūsu gūto ienākumu apmērs, kā arī ieturētā nodokļu summa. Ja Jums nav šī dokumenta to iespējams aizstāt ar Jūsu pēdējo algas lapu (Lønseddel).

Visi nepieciešamie dokumenti

Atgūstamo summu iespējams palielināt, ja jūs sniedzat šādus papildu dokumentus kā lidmašīnas vai prāmja biļetes no Latvijas uz Dāniju.

Mēs iesakām saglabāt visus dokumentus kurus saņemat saistībā ar darbu Dānijā. Taču ja arī trūkst kāds no dokumentiem, Jūs tāpat varat pieteikties nodokļu atmaksai. Pieredzējuši nodokļu atmaksas speciālisti palīdzēs Jums rast trūkstošo dokumentāciju.

Ja Jūs pametat Dāniju un pārtraucat darba attiecības ar darba devēju no Dānijas, Jūs varat atgūt visu Jūsu atvaļinājuma naudu, neizņemot brīvdienas. Jūs varat pieprasīt atvaļinājuma naudu uz laiku līdz trim gadiem, pēc atvaļinājuma gada beigām. Martā, pirms atvaļinājuma gada sākuma, Jūs saņemsiet vēstuli no FerieKonto. Šī vēstule satur informāciju saistībā ar Jūsu atvaļinājuma izmaksu. Parasti Jūs varat redzēt atvaļinājuma izmaksu arī pēdējā algas lapiņā.

Lai uzsāktu Jūsu atvaļinājuma naudas atmaksu, Jums jāiesniedz mums vēstule no FerieKonto, kas ietver pamatinformāciju par atvaļinājuma uzskaiti: cik daudz atvaļinājuma naudu esat uzkrājis, cik brīvdienu Jums ir uzkrātas dienās, kā arī saraksts ar darba devējiem, kuri Jums maksājuši atvaļinājuma naudu.

Kāda ir Jūsu atgūstamā nodokļu summa? Izmantojiet mūsu bezmaksas kalkulatoru, lai to noskaidrotu.

APRĒĶINĀT
 

Atpakaļ
Augšā